Primärvård och sjukhusvård i Stockholm

Då Stockholm är Sveriges huvudstad vore det konstigt om det inte skulle finnas ett enormt utbud av vård. Och det gör det! Stockholm har många stadsdelar och förorter samt flera stora och erkända sjukhus som bedriver forskning, utbildning och svåra operationer. Dessutom har man en rad tandkliniker som exempelvis Stockholm Dental Group m.m som utför alla typer av tandvård.

Primärvård i Stockholm

Vårdcentraler i statlig och privat regi som dock är anslutna till landstingen, finns det gott om i Stockholm. Bara i innerstaden kan du hitta ett flertal som listas här nedan.

  • Capio Ringen på Ringvägen
  • Capio på Kungsholmen
  • Fridhemsplans Health Center
  • S:t Eriks Vårdcentral på Fleminggatan
  • Hötorgets Vårdcentral
  • To Care City vid Karlavägen
  • Aleris Medical Center på Riddargatan
  • Åsö Vårdcentral på Åsögatan på Södermalm

Ute vid Globen kan du även finna vård som inkluderar både primärvård och specialistvård. Capio Ortopediska Huset utför flera operationer, bl.a. avancerad fotkirurgi. Även Capio vårdcentral ligger mittemot.

Sjukhus i Stockholm

I Stockholm och i omnejden så ligger flera stora sjukhus. Karolinska är det som är mest känt och går att finna både i Huddinge och på Solnavägen i Solna. Andra sjukhus är det privata Sophiahemmet som finns på Valhallavägen. Det är dessutom ett mycket charmigt sjukhus med gamla anor och äldre atmosfär. Förr var Sophiahemmet helt för dem som hade privata försäkringar men sedan tre år tillbaka kan också patienter som vill ha landstingsansluten vård komma hit.

Danderyds sjukhus ligger på Mörbygårdsvägen i Danderyd och har funnits sedan 20-talet. Sjukhuset har två förlossningsverksamheter men bedriver även annan vård som psykiatri och geriatrik m.m.

Södersjukhuset och Sabbatsbergs sjukhus är två andra sjukhus i Sveriges huvudstad. Sabbatsberg ligger i Vasastan och har inte bara gjort sig känt för vården utan även för att ha tagit emot statsminister Olof Palme 1986 där han också avled. Man har även spelat in ett antal filmer här.