Tandvård i Linköping

Linköping är Sveriges sjunde största stad men den femte om man räknar till kommunstorlek. Det är också en universitetsstad där ett av Sveriges bästa sjukhus ligger. På universitetssjukhuset i Linköping bedrivs både forskning och utbildning. Men i den här artikeln ska vi fokusera på tandvård i denna östgötska stad och då finns det en hel del att välja på.

Folktandvården i Linköping

På Folktandvården kan du komma akut eller när du behöver gå igenom en årlig kontroll. Du kan även genomföra olika estetiska behandlingar och specialisttandvård om du skulle behöva åtgärda något större bekymmer. Det finns många Folktandvården i Linköping, varav den centrala ligger vid Lilla Torget i centrum. Bor eller vistas du i Ryd, Lambohov, Ekholmen, Skäggetorp, Torkelberg eller Berga som är s.k. förorter till Linköping, har dessa också varsin Folktandvård. Linköping är egentligen ingen stor stad om man jämför med Stockholm och Göteborg så det går relativt snabbt att ta sig till de olika klinikerna.

Privata tandläkare i Linköping

Precis som i nästan alla andra städer så har även Linköping en del privata tandkliniker också. Den mest berömda var ända tills nyligen Implantatkliniken med en mycket duktig tandläkare men den är tyvärr stängd och ersatt av en klinik som inte har levt upp till ryktet som den föregående kliniken haft.

För övrigt har du Smile Tandvård dit många går, du har Familjetandläkarna, Citykliniken och Stångå Tandklinik samt några mindre tandläkarkliniker med en enda tandläkare som har sina trogna kunder.

  • Ett tips är att undvika skönhetskliniker som gör estetiska tandvårdsbehandlingar och detta gäller förstås inte bara i Linköping utan överallt. Det har förekommit flera olyckor där personalen inte har haft den utbildning som krävs och där folk fått sitt tandkött skadat. Vänd dig därför alltid till en tandläkare eller tandklinik för bästa resultat om du till exempel skulle vilja bleka dina tänder.