Tandvård i centrala Stockholm

Har man tur att bo i de större städerna i Sverige så är också utbudet av vård generellt större och även bättre i vissa fall. När det kommer till tandvård kan man också vilja ha många olika behandlingar utförda, kanske inte bara akut tandvård utan även estetisk sådan. Dock måste man vara förberedd på att priserna ligger lite över det normala i stora städer och ibland kan till och med begreppet “Stockholmspriser” användas. Kolla alltid upp om tandkliniken är ansluten till Försäkringskassan.

Utbud i Stockholms innerstad

Stockholm har en mängd stadsdelar och det finns bra tandvård att tillgå i stort sett alla av dem. Det vanliga är att folk beger sig till Folktandvården men då många privata aktörer har öppnat upp sina verksamheter så har Folktandvården fått stor konkurrens.

  • På Södermalm finns det en Folktandvård vid Hornstull, på Tideliusgatan och en vid Magnus Ladulåsgatan. Som privata aktörer har vi Södertandläkarna och Ramstenkliniken dit du kan vända dig.
  • På Östermalm finner man Folktandvården vid Fältöversten som ligger på Valhallavägen. Annars är det lite skralt med Folktandvården på Östermalm och man hittar fler privata tandkliniker. Exempel på dem är Östermalm tandvård på samma gata som Folktandvården och man kan även gå till Bene Tandvård på Artillerigatan som arbetar mycket med digital tandvård. Även Stureplan Dental mitt i smeten vid Stureplan är värd att nämna.
  • Vasastan har också en Folktandvård vid Olivecronas väg och vill man hellre bege sig till en annan tandklinik så kan man ta fasta på Aqua Dental, Stockholms Tandhälsa som ligger precis vid Odenplan samt Vasastans Tandläkargrupp som specialiserar sig på estetisk tandvård.

Tandvård i Nacka

Aqua Dental som nämns ovan finns även i Nacka, Kungsholmen och Hammarby Sjöstad och i Nacka finns även Folktandvården vid Sickla Shoppingcenter samt Nacka Tandvårdsteam vid Telefonstigen. Bor du nära nacka Forum kan du kontakta Nacka Dental Group som både utför akut tandvård, barntandvård, estetiska behandlingar och specialisttandvård.

Danderyd

I Danderyd kan du inte bara hitta tandkliniker utan även bege dig till Danderyds sjukhus för riktig specialsisttandvård. Men även Folktandvårdens verksamhet sker i anknytning till sjukhuset.