Vård i Uppsala

Uppsala har gjort sig omtalad genom det berömda universitetet samt Akademiska Sjukhuset som räknas till ett av landets bästa. Så utbudet av vård är stort här och här ska vi lista både vårdcentraler och tandkliniker för dig som behöver eller letar efter vårdinrättningar.

Tandvård i Uppsala

Folktandvården finns på flera ställen i Uppsala, bl.a. på Vretgränd, Västertorg och på Prästgatan. Men denna universitetsstad har även ett stort antal privattandkliniker att välja mellan. Några exempel är Åpraktiken, Domentandläkarna samt City Tandvård i centrala Uppsala och RB Orthondontics & Dental som befinner sig på Drottninggatan. De flesta är anslutna till Försäkringskassan men gör ändå en extra koll innan du kontaktar någon tandläkare överhuvudtaget.

Vårdcentraler i Uppsala

När man blir sjuk eller något händer, är det viktigt att ha en bra vårdcentral i närheten av sitt hem. Bor du i Uppsala kan du vända dig till flera stycken, oberoende på stadsdel. Dels finns det Centrumkliniken på Bredgränd, Samariterhemmet vid Dragarbrunnsgatan samt Kungsgärdets vårdcentral på Sankt Johannesgatan. Bor du i Gottsunda kan du bege dig till deras vårdcentral och i Rasbo, Knutby och Nyby samt på flera andra håll kan du också hitta primärvård.

Äldrevård i Uppsala

På ålderns höst kan det vara bra att planera för ett eventuellt äldreboende och i Uppsala finns det ett flertal att kontakta om du har frågor om allt från hemtjänst till boende och allmän omsorg. Aleris äldreboende på Glimmervägen eller Årstagatan, Förenade Care Balder på S:t Olofsgatan och Attendo Topelius som är ett äldreboende i modern tappning med spa och träningscenter för äldre människor. På det sistnämnda har man många dagliga aktiviteter och anordnar fester och evenemang.

Sjukhuset i Uppsala

Akademiska Sjukhuset i Uppsala har ett mycket gott rykte och tar emot patienter från hela Sverige och även från andra länder. Det invigdes 1867 men har anor sedan ännu längre tid tillbaka och bedriver storartad forskning och gör komplicerade operationer samtidigt som man specialiserar sig inom flera olika områden.