Vårdguide för Malmö stad

Om du befinner dig eller bor i Malmö med omnejd kan det vara bra att ha koll på lita olika vårdinrättningar som antingen utför tandvård i alla bemärkelser eller dit du kan vända dig för att få primärvård, akut sjukvård m.m. Detta är en liten vårdguide som ska göra det enklare att hitta dessa ställen.

Tandvård i Malmö

Antingen du vill bege dig till Folktandvården eller en privat tandklinik så har Malmö ganska mycket att välja på. Folktandvården Skåne kan du hitta på flera platser såsom Lilla Varvsgatan, Bangatan och Eriksfältsgatan. Hit kan du gå för alla möjliga besvär men även för estetisk tandvård som blekning. Privata aktörer som du finner och är anslutna till Försäkringskassan, är Malmö tandläkarcenter, Smile, som även finns i andra svenska städer samt Malmö Tandvård m.fl.

Vårdcentraler i Malmö

Det är alltid viktigt att ha en vårdcentral nära inpå sig om man skulle bli sjuk eller råka ut för något. Här kan du se listan på några av Malmös viktigaste vårdcentraler för primärvård.

  • Capio City Vårdcentral vid Studentgatan
  • Örestadkliniken på Eddagatan
  • Vårdcentralen på Lundsbergsgatan
  • Vårdcentralen Eden på Möllevångsgatan
  • Granen på Grangatan
  • Borgmästaregården på Albinsrogatan

Malmö Sjukhus SUS

Om du skulle bli akut sjuk eller har tid för eventuell operation i Malmö så är det till Malmö universitetssjukhus du normalt ska bege dig. Detta heter numera SUS eller Skåne universitetssjukhus som också involverar Lunds sjukhus. Hit kan dock patienter komma från nästan hela landet tack vara valfriheten av vård och numera har man även moderniserat och renoverat delar av sjukhusområdet. På SUS bedriver man specialistvård, forskning och utbildning. Detta är Sveriges tredje största sjukhus.

Privata kliniker

Har du egen försäkring kan du också ta kontakt med några privata kliniker samtidigt som de också ofta är anslutna till Landstinget. Curakliniken, Slottsstadens läkarhus samt Läkarhuset Ellenbogen är några exempel på dessa.