Vård i Linköping

Då Linköping är en universitetsstad med ett av landets bästa sjukhus, så har staden utmärkt sig för att vara en läkarstad med gott rykte. Och det är inte konstigt, för en av Skandinaviens ledande plastik-kirurgikliniker ligger även belägen här. Den heter Plastikakademin och leds av Gunnar Kratz och Johan Thorfinn som båda är specialister på könsbyten och korrigeringar m.m.

LIU – Universitetssjukhuset i Linköping

Sjukhuset i Linköping anses vara ett av de bästa i Sverige och på senare år har man även byggt ut området ordentligt. Linköpings sjukhus bedriver all möjlig typ av vård men man har en mycket bra hand – och plastikkirurgiavdelning vars personal är väldigt duktiga på brännskador. Bland annat skickade man hit patienter efter den hemska branden på ett diskotek i Göteborg för ett antal år sedan nu.

Primärvård i Linköping

Förutom sjukhusverksamhet och tandvård så har Linköping en rad vårdcentraler – både privata och statliga. Vårdcentralen i Tannefors, på Nygatan, på Trädgårdstorget i stadskärnan och Kungsgatan är de som ligger i centrum men det finns även en erkänd vårdcentral på Ågatan som heter Familjeläkarna. Denna drivs i privat regi men är ansluten till Landstinget. Även vårdcentralen på Kungsgatan som egentligen heter Health Center, är privat och det är samma som drivs i Valla som listas nedanför. Skulle du bo lite utanför stadens kärna kan du finna vårdcentraler i både Berga, Ryd, Skäggetorp, Ljungsbro, Johannelund och Ekholmen samt i Valla där Health Center har sin andra verksamhet.

Kiropraktorer

I Linköping finns det även en rad kiropraktorer och sjukgymnaster. Kiropraktorakuten vid Hospitalstorget drivs av Peter Mellqvist, Michael Eklund på Klostergatan samt Mats Haglund på Kungsgatan är tre ställen som är välbesökta. Men du kan även välja att bege dig till Healthcare på Klostergatan som har en rad naprapater och sjukgymnaster och all vård och behandling är subventionerad, dvs du betalar landstingstaxa.